5 Temel Unsurları için Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Yangın bapları her binanın önemli bir parçasıdır ve yazgı kurtarabilir. Yangın bapları yangının yayılmasını önleyebilir ve mülkleri hasardan koruyabilir.

Çift kanatlı yangın bapları: Bu tip yangın kapıları, dü kapı kanadından oluşur ve elan geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı güçlü direnç gösterirler ve yangının sair alanlara yayılmasını önlemek için mutasavvertır.

Z tipi yangın merdiveni adını bünyelış şeklinden hileır. Z tipi yangın merdivenleri özellikleri;

Dairesel Yangın Merdiveni; Ekseriyetle tasarruf vadiından yarar edinmek amacı ile yapılan, en okkalı 100 özlük kapasiteli ve antrakt kattan çıkışı sağlayan yangın merdiveni tipidir. Katta insan nüshasına bentlı olarak merdiven genişliği ayarlanmalıdır.

Bununla baş başa yangın merdivenlerinin bir kanatının belirgin olması ve dumandan duygulanım ihtimalini bertaraf etmesi sebebiyle binalarda görülen yangınlarda yaşama kayıplarının olma ihtimali kritik oranda düşmektedir.

Yangın merdiven kapkaloriın en açık özelliklerinden bir başkası de emniyetli bölgeyi izole etmesidir. Yangın esnasında misil merdivenleri zehirli yamanı biriktirecek ve kullanılamaz hale gelecektir. Bu nedenle izole edilecek merdivenler yangın merdiven kapısıyla korunur.

Yangın kapısı Osmaniye siparişinizden önce bu durumları incelediğinizden emniyetli olmanızı tavsiye ederiz. 

TSE belgesi zorunluluğu aranmayan baplar, ehven yangın çıkış bapsı olarak tercih edilebilir.

Bir kanatlı yangın bapları binaların içinde olması Yangın Çıkış Kapısı olası yangın ve benzeri evgin durumlarda önlem görmek en önemli tedbirlerin başında hasılat.

Yangın bapsı nite kullanılır? Yangın bapları, yangın alarmı yahut yangın dedektörü aracılığıyla idraklanan yangın yerinde kendiliğinden olarak kapanır. Yangın bapsı, kapının üzerinde mevcut yangın alarmı yahut yangın dedektörü tarafından denetçi edilen sistem yardımıyla otomatik olarak kapanır ve yangının yayılmasını önler.

Z Tipi Yangın Merdiveni; Z tipi, adını zikzak olarak modellenmesinden almaktadır. Doğru şekilde, korkuluklu ve aynı uzunlukta basamaklara malik olan bir dokuması vardır.

Başka nedenlerle kullanılması veya yangın kapkaloriın önüne bir köstek konulması durumunda, yangın kapısına giden koridor nahak eşyalarla dolup, gerektiğinde kapıya ulaşılmasını zorlaştıracaktır.

Yangın kapkaloriın ürün kalitesi ne kadar elleme ise buna bentlı olarak da yangına peklik süresi artmaktadır. Dolaysıyla ürün kalitesinin atması da beraberinde hediye artışını getirmektedir.

Z tipi yangın merdivenlerinin çizimi bünyelırken yangın merdiveninin bulunmuş olduğu duvarda 3 metre boyutunda bir duvar mesafesi yahut yangına karşı korumasız bir kapı bulunmaması gerekmektedir.

Report this wiki page